Recept Mjuka kakor

Hjärtkolakaka

2 ägg
2 dl strösocker vispa det pösigt
2 dl mjöl
50 gram smör smält det i en panna
1 tesked vanijlsocker
1 tesked bakpulver

rör om allt till en smet och häll smeten i en ströad hjärtform och in i ugnen på 175 grader i 30-35 min,
under tiden kan man gör ordning kola såsen.

3 dl grädde
1 dl socker
1 dl sirap
1 matsked smör
1 tesked vaniljsocker

Rör ihop grädde, socker och sirap, låt det småkoka 30-40 min på svag värme.
Ta bort pannan från spisen och rör ner smöret och låt kolakrämen svalna lite till och rör sedan ner vaniljsocker.
När kakan är klar ta ut den från ugnen och vänd den upp och ner för att få ut kakan från formen,dela den i mitten och lägg halvorna åt sidan så länge.
Bred sedan kolakrämen på bottendelen av kakan ,ett tjockt lager sedan läggs "locket på" och stryk kolakräm på toppen servera med vispad grädde och kaffe.

 

Nougatkladdkaka (tagit ur kladdkakor)
 
2 ägg
2 dl socker
2 mjöl
4 msk kakao
1 tsk salt
50 gram smör
150 gran dubbelnougat (3 st)
 
sätt ugnen på 175 grader.
börja med att lägga den ena nougaten 50 gram i kylen.den skall
användas till dekorering.
vispa socker och ägg pösigt. sikta i mjöl, kakao och salt.
smält smöret och rör i det.
hacka 50 gram nougaten fint och rör i den.
häll upp smeten i en smord och bröad form och grädda i ca 15 minuter.
finhacka under tiden den andra nougatkakan och låt den smälta över den varma kakan.
låt kakan svalna.
tag ur den tredje och sista nougatkakan ur kylen och använd en
potatisskalare att hyvla nougaten till fina små knorrar att dekorera med.